Terapii si practici

Cosmoeniopsihologia


„MATRICEA SUBINFORMATIONALA” SI COSMOENIOPSIHOLOGIA este metoda profesorului A.V.Ignatenko. Aceasta metoda porneste de la ideea ca fiecare individ este un potential geniu si poate atinge un procentaj de 100% sanatate si tinerete vesnica, isi poate controla propriul destin, cunoscand si respectand Legile Cosmosului.

Aceste tehnici sunt introduse in cabinetul Jiko de d-nul Dutchevici, acesta fiind elev – maestru nivelul II al Maestrului Ignatenko.
mai mult »

Reiki


Reiki este o metoda de vindecare dezvoltata de Mikao Usui in Japonia la inceputul secolului 20 ca rezultat al cercetarilor, experientei si dedicarii acestuia.
Reiki este o energie naturala vindecatoare care lucreaza la fiecare nivel, nu doar fizic dar si emotional, psihic si spiritual, ajutand la recapatarea echilibrului si a puterii naturale de autovindecare a organismului.

Efectele evidente dar si studiile medicale au facut ca in prezent, tot mai multe spitale si clinici in lume (74 numai in SUA), sectii de chirurgie, centre de oncologie sau reabilitare si intretinere din sistemul de stat sau privat de sanatate sa introduca terapia Reiki alaturi de medicina clasica ca pe o practica standard de ameliorare a starii generale de sanatate a bolnavilor, fie in afectiuni minore, fie pre si post operatoriu sau in controlul sau ameliorarea starilor generate de boli grave cum ar fi cancerul sau SIDA.

Energia Reiki se adapteaza usor oricarei afectiuni si poate fi administrata in siguranta la orice varsta, inclusiv pentru nou nascuti, femei gravide, persoane care au avut interventii chirurgicale, batrani, sau persoane cu dizabilitati.
Reiki imbunatateste viata de zi cu zi, iar un program regulat de intretinere si echilibrare prin Reiki permite dezvoltarea si mentinerea unei stari de bine generale
mai mult »

Kinetoterapia


Kinetoterapia sau gimnastica medicala este o practica terapeutica ce se compune din programe complexe de exercitii active sau pasive, bine dozate si coordonate de un specialist care urmareste sa repuna organismul intr-o stare optima de functionare, conferind supletea si vigoarea pacientului ce au disfunctii fizice, inclusiv traumatisme sau alte boli.

Kinetoterapia este folosita pentru a reduce tensiunile musculare, a recapata si creste rezistenta, flexibilitatea, mobilitatea si forta unei persoane, imbunatatind totodata starea fizica generala a acesteia.
mai mult »

Terapia Craniosacrala


Terapia Craniosacrala este o practica moderna de vindecare subtila si profunda in care se foloseste de atingerea foarte usoara pentru a echilibra sistemul craniosacral ce include nervii, oasele, fluidele si membranele ce conecteaza intregul organism cu zona spinala si cerebrala.
Terapia Craniosacrala este o alegere de abordare noninvaziva si delicata a durerilor, reabilitarii organismului in toate planurile.
A fost dezvoltata la inceputul anilor 1900 de medicul osteopat Dr. W. Sutherland care a descoperit conexiunea subtila dintre miscarea oaselor craniene si starea de sanatate a intregului organism.
Mai tarziu, Dr. John Upledger, profesor si cercetator american impreuna cu echipa sa de la Univeritatea de stat din Michigan au pus bazele terapiei Craniosacrale …
mai mult »

Shiatsu, Koho Shiatsu


Shiatsu este o tehnica terapeutica manuala puternica bazata pe circulatia energiei in corpul uman.
Avandu-si radacinile in medicina traditionala chineza, Shiatsu a fost dezvoltat in Japonia ca o sinteza intre conceptul medical occidental si cel oriental, imbinand tehnici de masaj cu presiunea pe meridianele si punctele de acupunctura.

Aplicarea de presiune pe punctele specifice, manipularile si intinderile usoare produc un efect profund in interiorul organismului ce duce la imbunatatirea starii generale fizice si psihice a pacientului.
Prin Shiatsu se pot trata cu eficienta o mare varietate de afectiuni prin stimularea puterii naturale de vindecare a organismului, corectand dezechilibrele energetice astfel incat sa se obtina o vindecare profunda, dinspre interior catre exterior.

Fiecare pacient va raspunde diferit tratamentului Shiatsu in functie de afectiunea tratata, patologia proprie si de problemele ereditare.
mai mult »

Reflexoterapia


Reflexoterapia este o metoda relaxanta si energizanta de tratament ce lucreaza la multe nivele, echilibrand, calmand si revigorand intregul organism.

Reflexoterapia are la baza principiul conform caruia congestiile si tensiunile de pe maini si picioare se reflecta si corespund cu structuri anatomice specifice ale organismului. Deblocarea, relaxarea si stimularea acestor zone stimuleaza recapatarea echilibrului natural al corpului.

Spre deosebire de acupunctura, care foloseste ace, reflexoterapia foloseste presiunea profunda si masarea cu precizie a punctelor specifice pentru degajarea tensiunilor si blocajelor ce apar in sistemul energetic si cel circulator.

Reflexoterapia are un efect puternic detoxifiant prin eliminarea depozitelor toxice ce se reflecta in anumite afectiuni organice, astfel incat este imbunatatita circulatia de oxigen si nutrienti catre acestea. Rezultatul este redobandirea starii de eficienta si normalitate a functiilor organismului intr-un mod natural.
Conform studiilor clinice* reflexoterapia este eficienta in proportie de 93% in 78 afectiuni fizice si mentale, rezultatele fiind influentate de frecventa si durata aplicarii acestei tehnici pentru a obtine un efect pozitiv asupra bolii.
mai mult »

Masajul


Cercetarile si studiile clinice arata ca masajul este benefic nu numai pentru relaxare, dar poate avea efecte pozitive durabile care influenteaza starea de sanatate si stilul de viata in general.

Masajul terapeutic elibereaza trupul de stresul cotidian, reduce durerile musculare, ajuta la eliberarea de disconforturile cauzate de anumite afectiuni sau pur si simplu armonizeaza relatia dintre minte si corp, mentine starea de bine si sanatate a organismului si chiar buna dispozitie.
mai mult »

Terapia cuantica


Terapia Cuantica este o metoda de terapie energetica foarte puternica si eficienta in care terapeutul foloseste anumite tehnici de respiratie si concentrare, pentru a mari fluxul de energie vitala directionata prin aplicarea usoara a mainilor sau doar a varfului degetelor pe anumite zone ale corpului pacientului.
Beneficii remarcabile se obtin pentru o mare varietate de afectiuni, uneori cu rezultate surprinzatoare si extraordinare.

Terapia Cuantica se adreseaza echilibrarii sistemului energetic, eliberarii de durere si, in mod special, realinierii structurii osoase si a posturii corpului in starea sa naturala, ameliorand defectele de pozitionare ale coloanei vertebrale si bazinului, sau a altor afectiuni organice si structurale.

Terapia Cuantica se bazeaza pe „inteligenta” si abilitatea extraordinara a organismului de a se autovindeca si actioneaza la radacina profunda a cauzei bolii creand un mediu propriu recapatarii accelerate a starii de sanatate si armonie.
mai mult »

Lama Fera


Lama Fera este o tehnica de vindecare energetica foarte puternica practicat de calugarii budisti din Himalaya de secole dar dezvaluita lumii occidentale abia la inceputul anilor ’90, tehnica ce este folosita pentru vindecarea fizica, emotionala si spirituala.

Spre deosebire de alte tehnici de terapie energetica, Lama Fera nu implica atingerea pacientului iar sedinta se desfasoara conform unui ritual precis.

Lama Fera este foarte eficienta in curatarea sistemului energetic al pacientului de toate energiile de vibratie joasa si atragerea energiilor pozitive in sistemul acestuia.
mai mult »

EFT (Emotional Freedom Technique)


EFT, Tehnica de Eliberare Emotionala, este o forma moderna de terapie care urmareste readucerea corpului, mintii si a emotiilor intr-o stare de echilibru si normalitate, eliberandu-ne de limitarile emotiilor si credintelor negative in care isi au radacinile toate problemele si durerile.

Principiul ce sta la baza acestei tehnici este acela de a aborda cu dragoste si compasine problemele cu care ne confruntam, fie ele de natura emotionala sau fizica, astfel incat sa lucram impreuna, si nu impotriva lor, pentru a le depasi.

EFT este o metoda psiho-energetica blanda si neinvaziva de eliberare de durerile fizice sau emotionale, imbinand excelent metode moderne din zona NLP cu tehnici stravechi de stimulare a anumitor puncte de acupunctura prin atingerea usoara si repetata a acestora, intr-un ritm si o secventa anume.
mai mult »

Vindecarea reconectiva


Vindecarea reconectiva® este o forma de vindecare care este aici pe pamant pentru prima data. Lucreaza cu un tip de energie puternica si inteligenta, practicantul realizand conexiunea cu campul energetic al clientului fara a-l atinge.

Obiectivul metodei este acela de a va reconecta la insasi esenta perfecta a fiintei voastre. Energia palpabila va lucra prin propria sa inteligenta pentru aducerea voastra in cea mai buna forma fizica, mentala, emotionala, spirituala sau chiar alt nivel pe care nu-l constientizati pe deplin, in acest moment al existetei voastre. De aceea, efectele Vindecarii reconective® se pot manifesta in oricare dintre aceste planuri.
mai mult »

Reconectarea


Reconectarea este un procedeu complet diferit de Vindecarea Reconectiva. Daca Vindecarea Reconectiva vizeaza corectarea unor dezechilibre ce stau la baza unor boli, probleme sau dificultati ce apar in viata, Reconectarea este un procedeu special care reactiveaza si reconecteaza permanent structura dvs energetica fundamentala, din care fac parte peste 100 de puncte energetice si linii axiatonale, care sunt activate si reconectate la sistemul retelei de linii axiatonale ale planetei si de aici cu sistemul vast al retelei universale si matricea personala divina.
mai mult »

This post is also available in: Engleza