Parole…Parole…(LXXVI) -SFÂRȘIT DE AN 2020

Dragii mei,

  În ultimele zile ale acestui an NEBUN am simțit nevoia să vă scriu câteva rânduri. Dar, chiar câteva!

  În limba japoneză există trei cuvinte pentru inimă. Primul cuvânt este shinzou și se referă la organul propriu-zis. Al doilea cuvânt este ha-to, care se referă la inimioarele care simbolizează iubirea. Al treilea este kokoro.

  Inima, mintea și sufletul se află într-o strânsă legătură pe care o regăsim în semnificația cuvântului kokoro. Corespondentul lui este conștiință. Kokoro mai reprezintă emoțiile și dorințele noastre din interiorul nostru.

  Când începi să ai grijă de kokoro, apare conștientizarea, lucru valabil pentru toate culoarele vieții noastre. Mă fac vinovat de a fi acordat prioritate anumitor aspecte, în defavoarea altora. Însă, de-a lungul călătoriei mele am învățat un lucru deosebit de important și anume că eșecul este inevitabil. Această revelație a fost una dintre cele mai eliberatoare. Și pentru că v-am introdus în filiera japoneză, cred că este important la orice vârstă să-ți găsești ikigai, adică menirea, țelul tău-ceea ce te face să te dai jos din pat dimineața.

  Apoi, wabi-sabi– acceptarea naturii efemere a existenței și acceptarea haosului din viața noastră – înainte de a găsi frumosul în lucrurile imperfect, prin intermediul artei kintsugi.

  Vă promit că toate aceste căi vor fi dezvoltate în următoarele mele articole din “Parole…Parole…”.

  Vă doresc un AN NOU FERICIT și mai bun decât cel care trece în cumpăna nopții Revelionului.

  Iertați, mulțumiți și iubiți fiecare clipă a vieții voastre!

Domo Arigato!

Jiko

Acest articol a fost publicat în Noutati. Salvează legătura permanentă.

Comentariile nu sunt permise.