Parole…Parole…(LXXV)

Dragii mei,

  În acest mic articol pe care-l scriu la miez de noapte vreau să vă rog să vedeți filmulețul (link-ul îl aveți mai jos) și m-am gândit la:

“ Din bucata mea de pâine,

Am hrănit un om și-un câine (doi)…”

  După un timp, omul nu l-a mai recunoscut, dar câinele DA și i-a lins mâinile! Întrebarea este: cine-i om și cine-i câine? Răspundeți voi la ea!

  Este o întrebare pe care ne-o punem de fiecare dată când luăm câte o palmă de la oamenii apropiați pentru că noi nu avem așteptări de la ei, i-am ajutat și ne gândim că or să se poarte ca atare! Dar, iar „ȚEAPĂ”!!! A câta?

  Hai să începem să ne gândim și la noi! Hai să ne facem o viață frumoasă pentru noi, pentru cei pe care-i iubim!

  Cum? Hai să spunem în fiecare dimineață, după trezire, mantra:

“PENTRU AZI NU AM NICI-UN FEL DE AȘTEPTARE! DAR CRED ÎNTR-O MINUNE CÂT DE MICĂ!…” și asta de 9,12,15,18,21 de ori în funcție de timpul pe care-l aveți.

  ÎNCEARCĂ! Viața noastră este un joc, chiar dacă majoritatea oamenilor o consideră o luptă. O luptă cu ce și de ce? Lupți cu un adversar pe care-l disprețuiești, care ți-a omorât familia, care a violat. Dar cu viața? Este absurd!

  Iisus Hristos a spus că aceasta este un joc uriaș de-a dăruitul și de-a primitul. “Ceea ce semeni, aia vei culege!”Asta înseamnă că orice om care dă prin cuvânt sau faptă, aceea se va întoarce la el. Mai pe înțelesul tuturor: dacă semănăm ură, vom primi ură; dacă dăruiești iubire, vei primi iubire; dacă vei bârfi, vei fi bârfit…

  În pildele lui Solomon acesta spune: “Păzește-ți inima mai mult decât orice, căci din ea ies izvoarele vieții .”

  Adică ceea ce omul își imaginează se va exterioriza mai devreme sau mai târziu, în treburile sale.

  Cum se spune acum: „ai grijă ce îți dorești că poate se va materializa”.

  Cam greu, să nu zic nasol, să nu minți, să nu bârfești, să nu blamezi, să nu…

  Vă mulțumesc pentru răbdarea pe care ați avut-o de a citi aceste rânduri și să dea Dumnezeu să schimbați licărirea ochilor voștrii în fericire și iubire! Sunt doar niște parole!

Pace vouă!

Jiko

Acest articol a fost publicat în Noutati. Salvează legătura permanentă.

Comentariile nu sunt permise.