Parole…Parole…(LXXIV)

Dragii mei, acum când ne așteaptă încă o încercare pentru multe zile, datorită războiului biologic în care până acum au murit peste 1 milion și jumătate de oameni, ca mine, ca tine, este timpul să nu mai lucrăm cu mintea noastră sau cu “mintea de maimuță”.

  Când am început acum 30 de ani să fac Zazen, sensei Kaimei m-a învățat să-mi vindec mintea pentru a ajunge la o stare de liniște și pace.

  Când m-a botezat cu numele de Jiko, a scos un sunet atât de înfricoșător încât nu am mai știut unde-mi este inima! Un sunet din Hara (sub abdomen la 2,5cm) cu o energie incredibilă!

  Mulțumesc, sensei Kaimei!

  A sta nemișcat fără să faci nimic, este unul din cele mai grele lucruri din lume. Dar, și când reușești, zic eu imposibilul, să nu faci nimi câteva luni, câteva ore pe zi, se vor întâmpla multe lucruri. Poate vei fi somnoros sau la început vei visa.

  În același timp mintea îți va spune că-ți pierzi timpul, mai bine vezi un film pe Netflix, faci ceva să te distrezi, să te uiți la televizor sau să asculți muzică….

  Trebuie doar să nu asculți mintea sau să o asculți fără să o bagi în seamă.

Dar când mintea s-a săturat de tine, nu îți mai e somn, nu mai visezi, nu mai ai gânduri, stai pur și simplu fără să faci nimic, totul e liniște și pace. Se pare că atunci intrăm în ADEVĂR!

  Sunt patru puncte principale.

  Primul este să stai așezat undeva și să te uiți la tot și nimic.

  Al doilea – uită-te în gol, ochii sunt cu un unghi de 45◦ în jos. Uită-te la un perete.

  Al treilea punct este relaxarea respirației. Nu respiri tu, lasă respirația să vină și să plece natural, aducând o relaxare și mai mare.

  Al patrulea punct și ultimul, lasă-ți corpul să rămână imobil cât mai mult cu putință. După ce ți-ai găsit locul, rămâi imobil. Atunci când suntem nemișcați, nici mintea nu se mai mișcă. Și vine momentul când ești pur și simplu prezent acolo, fără minte!

  Pentru a încheia acest articol, vă rog să faceți ușor, ușor această esență a meditației pentru a trece mai ușor peste această perioadă nefastă pentru o lume întreagă, o lume care va deveni din ce în ce mai nebună!

Instrucțiuni:

  Așează-te confortabil (în seiza=în genunchi, lotus sau semilotus) cu fața spre un zid gol situat la 50cm, ochii deschiși pe jumătate, permițându-le să privească peretele( sau poți sta cu fața la cer sau la o grădină). Spatele drept, bărbia trasă puțin în piept, mâna stângă în mâna dreaptă cu degetele mari care se întâlnesc. Stai în această poziție nemișcat cam 30 minute. În timp ce stai nemișcat fii într-o conștiență neutră în care nu-ți îndrepți atenția spre nimic în mod particular, fiind receptiv și vigilent clipă de clipă. ACUM ȘI AICI ESTE SINGURUL LUCRU CARE CONTEAZĂ ÎN LUMEA ASTA!

Fiți LUMINĂ!

JIKO

Acest articol a fost publicat în Noutati. Salvează legătura permanentă.

Comentariile nu sunt permise.