Parole…Parole…(LXXXVI)

Dragii mei,

  Pentru că majoritatea dintre voi vor pleca în curând în concediu de odihnă, vă dau un pont!

  Plecarea în vacanță este planificată în general în natură, la munte sau la  mare. Și….vorbind de natură fiecare dintre noi iubește copacii, oriunde ne-am duce, copacii mari, crescuți în sălbăticie, libertate, sădiți de nesfârșita forță și unde nu poate pătrunde forța umană. Tot ce e sălbatic, natural, e mai apropiat de Univers; iată de ce ne cuprinde o bucurie de nedescris când simțim mirosul proaspăt al lemnului sau al aerului sărat al mării sau oceanului! Există zone sălbatice și la munte, deal, șes, mare, unde nu există urme ale civilizației umane.

  Noi, inspirăm emanațiile neîntrerupte, iradiate de copaci, munți, mări, oceane și toate celelalte varietăți ale infinitului! Această energie vindecă și reînnoiește. Ea este la fel de vitală ca și aerul! Această emanație este forța psihică izvorâtă din tot ceea ce viețuiește.

  Noi suntem reprezentanții unei părți a „Conștiinței Infinite”, arborii sunt reprezentanții alteia. Iubirea este un element nevăzut-„apa vie” a lumii care se rostogolește ca și valurile mărilor, dintr-o parte în alta a cosmosului invizibil ce ne înconjoară.

  Când trec pe lângă un copac puternic, cu rădăcini bine ancorate în pământ, mă apropii de el, intru în energia lui golindu-mă de energia mea negativă printr-o droaie de căscaturi, îi mulțumesc pentru ajutor și trec mai departe proaspăt încărcat! El conține înțelepciunea care nouă ne lipsește!    El este gândul viu al lui Dumnezeu!

  Vreau să cunosc pe deplin infinitul prin fiecare celulă, iar de la copac să iau înțelepciunea care nouă ne lipsește, căci fiecare observare atentă a arborelui îmi dă posibilitatea de a dobândi un organism cu mult mai multă curățenie, frumusețe și sănătate!

  Pot oare arborii să ne dea toate astea? Da, ei pot să ne ajute dacă vom putea intra în sufletul lor. Trebuie să înțelegem rolul lor în această „Forță infinită”. Și…vom afla foarte puține despre ei dacă vom vedea în ei doar combustibil pentru încălzit și material pentru butoaie și mobilă.

  ȘTIU SIGUR că cel care va iubi această Conștiință Infinită, în toate manifestările sale, va fi răsplătit pentru iubirea sa prin îmbibarea cu o parte a înțelepciunii, proprie naturii acesteia.

  Și pentru că sunteți în concediu în orice parte a lumii, puteți să faceți meditații de 5-10 minute intrând în rolul arborelui ale cărui rădăcini se întind până în centrul Pământului, Mama Gaia.

  Cred cu tărie în iubirea față de tot ce este viu, care viețuiește, care este viața însăși, care se scurge către voi, nu doar din arbori, păsări, insecte, ci și din fulgul de zăpadă care se învârtește căzând, din uragane și mări! Nu în sens figurat, ci ca forță vie!

  Vă doresc să vă bucurați simțurile cu mama natură, să vă trageți seva sănătății din aceste energii încă neștiute de toată lumea!

Domo arigato!

Jiko

Acest articol a fost publicat în Noutati. Salvează legătura permanentă.

Comentariile nu sunt permise.