Parole…Parole…(LXXXV)

Dragii mei, din ceea ce observ eu la noi  în țară sau în toată lumea, toți aleargă după bani, după chilipiruri, cum să delapideze mai mult și să-și umfle mușchii ca să arate celorlalți cine este! Credeți că este de la pandemie sau de la schimbarea polilor?

  Nu! Este pentru că uităm cine suntem, iar omenia și bunul simț au rămas de domeniul trecutului!

  Vați uitat la animalitatea care se produce în trafic? De unde atâta furie acumulată în oameni? De unde atâtea frustrări?

  Eram în dojo-ul de ninjitsu al profesorului meu Barthelemy (cel care a introdus arta camuflajului și ninja în Europa), când a venit să participe la antrenamente o femeie de 25-26 ani care voia să învețe să se apere de violența domestică, dar și de cea stradală. Sensei-ul meu a întrebat-o de  ce vrea să facă această artă marțială, în afară de cele spuse mai sus.  

  Mai eram opt elevi în dojo (sala de antrenament) care stăteam în seiza (genunchi) și ascultam dialogul.

  Și ea a povestit că atunci când era o fetiță, fusese abuzată de tatăl și fratele ei. Apoi fusese vândută în industria sexuală. Se citea pe ea o durere inimaginabilă. Noi o ascultam însă ea nu a mai putut să-și continue povestea. Rămăsese nemișcată. Durerea îi crescuse până când a făcut-o să nu mai poată scoate un cuvânt. Am încercat toți să fim acolo pentru ea printr-o respirație profundă și plină de compasiune.  Am rămas așa câteva zeci de minute. Abia după aceea a reușit să ne vorbească din nou. Asta arată că ascultarea profundă este posibilă, așa că avem nevoie să practicăm ascultarea din compasiune.

  Și când vin în cabinet oameni care nu au capacitatea să se exprime datorită emoțiilor, atunci eu practic această metodă care întotdeauna a dat roade.

Întorcându-mă la lumea nebună din afara arealului meu, cred că ar trebui implementate metode mult mai dure împotriva câtorva drăgălași care dau cu crosa de golf în mașini în plin trafic,etc… plus noi care nu mișcăm un deget pentru a opri aceste manifestări huliganice și mai mult, asistăm ca la un spectacol filmând!

  Aceste specimene trebuie puse după gratii în locul tigrilor și mamuțelor pentru că sunt mai răi decât acestea! Iar părinții și frații care se comportă în cel mai abject fel, aceștia trebuie separați de societate! Un măr stricat într-un coș care e plin de mere, le strică și pe celelalte!

  Noi…eu, putem să ajutăm victima după ce răul s-a produs, dar măcar o redau societății fără trauma! Subiectul rămâne deschis, așa că vă rog să-mi dați mail cu remarci sau întrebări.

Domo arigato!

Jiko

Acest articol a fost publicat în Noutati. Salvează legătura permanentă.

Comentariile nu sunt permise.