Parole… Parole…(6)

Am vorbit dragilor, in articolul de dinainte, ca o sa povestim usor, usor, despre istoria Japoniei, arte martiale si bineinteles despre Reiki si vindecari miraculoase.
Va spuneam ca Soke Usui, parintele Reiki-ului, a practicat artele martiale obtinand titlul de maestru in 5 scoli traditionale. In felul acesta a putut sa fie garda de corp a ministrului apararii si impreuna cu acesta a plecat in misiuni si a vizitat o parte din Europa si SUA.

Printre artele martiale in care a devenit maestru a fost si Nin-Jitsul. Dar ce este Nin-Jitsu? Pot sa va spun ca sunt pionierul acestui sistem in Romania, deci o sa va vorbesc in cunostinta de cauza.

Lupta. Nu exista retete pentru ea. Totul e sa cuprinzi cu mintea. Orice pare de neconceput devine posibil. E puterea mintii tale impotriva puterii mintii lui. Vointa ta impotriva vointei lor.

Urat si temut, Ninja – practicantul de Nin-Jitsu (luptatorul – umbra) a creat grupuri secrete, extrem de eficiente in lupta impotriva structurilor puterii recunoscute, politice sau nu, militare sau nu.

Ninja! Ce sunt ei, de fapt?
Era cam prin 1600… In acea perioada organizatiile si clanurile „ucigasilor din umbra” erau alcatuite din grupuri de genin (agenti operativi) care nu se cunosc intre ei. Urmeaza un fel de ofiteri numiti chunin (oamenii de mijloc). Nici acestia nu se cunosc intre ei. Conducerea o detine un jonin, a carui identitate este nestiuta chiar de membrii organizatiei.

Nin-jitsu s-a dezvoltat ca tehnica de lupta si filozofie in regiunile muntoase Iga si Koga din Japonia, legendele spunand ca „luptatorii – umbra” se trag din demonii jumatate om jumatate cioara, numiti TENGU.

Marea majoritate a „luptatorilor – umbra” sunt antrenati de la varsta de 5 ani. Ei invata sa controleze atat dispozitia psihica a adversarului, cat si pe cea proprie prin intermediul KUJI-IN (conducerea energiei prin pozitionarea degetelor in mod diferit, o respiratie si concentrare mentala adecvate – MUDRELE).

Si asa au ajuns sa reziste la durere, foame, frig, sete… Acuitatea si indemanarea lor in lupta par incredibile.

Pentru ca lumea in care traim este un spital de nebuni, atunci apararea noastra trebuie sa fie foarte reala. De aceea, pentru ca sunt profesor al stilului real, sunt dator sa iert doar trei lucruri: „vantul de scutura florile, norul ce ascunde luna si omul ce cauta cearta”.

Intr-o lume amorala, pentru ca in asa ceva traim, folosim un sistem de autoaparare, amoral, dar utilitar.

Stiti vorba aia „Daca incepi sa strangi de gat pisica, strange-o pana la capat” ?
Sa nu uitam ca Nin-Jitsu a fost scos in afara legii in urma cu cateva sute bune de ani, dar este practicat azi in peste 50 de tari. Cu sau fara aprobare.

Primul meu contact cu Nin-Jitsu a fost prin intermediul filmelor pe casete video, era prin … 1978. Ma uitam la fantomele noptii si nu-mi venea sa cred ce pot sa faca! Vroiam si eu! Si am inceput sa gasesc articole, carti, casete video. Practicasem judo, karate. Stiam din experienta cat de diferita este lupta de strada si ca nu are reguli. Eram la Ateneul Tineretului (primul club cu aparat video, iar cel care il luase isi daduse Dacia pentru el!!!). Si predam culturismul si karate-ul. Aici veneau sa se antreneze cu mine multi militieni, care erau in posturi pe la ambasadele din jurul clubului (din Aleea Alexandru). Acolo am avut confruntari cu „fratii Karamazov” interlopii din Floreasca, acolo am invatat ca o lupta reala nu tine mai mult de 3 secunde. Da! 3 secunde! Repertoriul armelor si tehnicilor Nin-Jitsu folosite de aceasta arta-traditie este imens, imposibil de cuprins chiar si intr-o biblioteca de carti si casete video.

Lumea este un ring unde arbitrul lupta si el, iar regulamentul se schimba mereu. Nu poti sa te bazezi pe categorii de greutate, iar gongul anunta un singur sfarsit. Este o confruntare reala, nu una sportiva.

Pentru fiecare clipa AICI si ACUM exista un comportament adecvat. Ca sa-l gasesti trebuie sa fii in armonie cu Universul. Sa intelegi. Sa „pipai” cu mintea si simturile prezentul. Fara ganduri pentru viitor, fara amintiri. SPONTAN.

Acest paragraf l-am rastalmacit pentru mine dupa venirea lui Inamoto Hyakuten, care traieste fiecare clipa ca si cand ar fi ultima! Sublim!

Nin- Jitsu. Poate doar data nasterii sale se poate preciza. Poate. In ceea ce priveste contactul meu cu Nin-Jitsu, eu va sfatuiesc sa nu manifestati prea multa incredere. In lumea cetii si a noptii totul te inseala.

„Nu cauti nimic
Nu pastrezi nimic
Sufletul si simturile doar REFLECTA.
Numai astfel devii un „luptator – umbra”.
PERMIS ESTE ORICE, MAI PUTIN INFRANGEREA.

Jiko
gabi-02gabi-01

Acest articol a fost publicat în Noutati. Salvează legătura permanentă.

Comentariile nu sunt permise.