Parole…Parole…(LXX)

Vreți să știți de ce îmi plac artele marțiale?

Iată răspunsul:

  • Aceste forme de mișcare îmi aduc bucurie și sănătate, fiind pentru mine foarte important.
  • Pentru mine artele marțiale servesc pentru a-mi hrăni viața, a-mi hrăni sănătatea. Raportându-mă la morfologia mea (eu nefiind mare) am nevoie de o tehnică specială cu multă agilitate pentru a putea învinge un adversar. Dar așa cum se spune: marfa bună în flacoane mici…
  • Mi-am făurit propria școală pe care am născut-o din miile de ore pe care le-am petrecut în sala de antrenament și în meditații
  • Acest sistem bazat pe kyusho-punctele din acupunctură, se bazeză pe teoria taoistă a celor 5 elemente:lemn, pământ, foc, metal și apă.
  • Fiecare element corespunde unei mișcări, fiecare mișcare corespunde unui element.
  • Există o lume externă și una internă: relația între ființele umane și natură, relația cu lumea exterioară…și așa ne unim cu Universul.
  • Tehnica pe care eu o practic are trei soluții în fața unui atac iminent:

* ca atacantul să cadă și să nu mai aibă echilibru

* ca atacantul să cadă și să nu poată să se ridice, dar este conștient     

 * ca atacantul să cadă și să nu se mai ridice, nemaifiind conștient pentru câteva minute.

  –    Dar tehnica este făcută în primul rând pentru un echilibru interior și în al doilea rând pentru a mă apăra pe stradă.

  –    Principiul de bază al acestei școli merge pe logosul: PIERDEREA ILUZIILOR. Ce înseamnă asta?

  Înseamnă că trebuie să intri în dojo și să faci, să muncești fără să te gândești în cât timp pot să mă bat pe stradă sau în cât timp iau centura neagră. Cred că cel mai important este să muncești, să muncești și iar să muncești!

Și mai am trei principii:

    Nici o provocare, nici o insultă, nici o opunere!

  Cred că pentru ce am scris mai sus, merită să faceți toți arte marțiale! Ele înseamnă un fizic perfect, o stare de bine tot timpul, să nu ne opunem obstacolelor vieții și dacă nu putem să le evităm, măcar să le eschivăm neluându-le în plex, să nu provocăm noi în nici o situație, pe nimeni, sa nu bârfim și să nu aducem injurii nimănui, violența chiar și verbală naște violență sau mai grav…monștri.

Domo Arigato!

Jiko

Acest articol a fost publicat în Noutati. Salvează legătura permanentă.

Comentariile nu sunt permise.