Parole…Parole…(LXVI)


“A venit toamna, acoperă-mi inima cu ceva,
cu umbra unui copac sau mai bine cu umbra ta.

                                                                       Nichita Stănescu – Emoție de toamnă

Dragii mei,

  Vă mulțumesc celor care citiți aceste rânduri și cred cu ardoare că fiecare articol citit este un bun câștigat. Eu spun că dacă o pagină sau două citite dintr-o carte mă învață ceva, înseamnă că a meritat să cumpăr și să citesc acea carte!

Cu primele frunze care cad ruginite de sus, din cer, vă doresc o toamnă superbă!

  Vă mulțumesc celor care au participat la stagiul de vară 2019 și sper să lucrați tehnicile învățate.

  Astăzi sau…nu, la această oră târzie (este ora 0:30 când vă scriu) vreau să vă împărtășesc câteva cuvinte despre școala mea: JIKO INFINITY.

Infinitul pentru mine reprezintă armonia vieții însăși. De ce? Pentru că în Univers totul nu este decât curbe și spirale, nimic nu este total linear.

  Galaxiile, vârtejurile apei sunt în spirală, lumea animală și vegetală este plină de spirale: plantele, cochilia melcului, la conul pinului, la poziționarea pistilului în inima florilor, la structura conopidei, observ că totul în natură este spirală.

  Dispunerea musculaturii noastre (mușchii, oasele, fasciile, părul) este o spirală…cât și dubla elice a ADN-ului nostru care ne dă informațiile genetice regăsind mișcarea spiralată.

  În numeroase religii ea reprezintă respirația vieții și elanul omului spre DUMNEZEU.

  Spirala este un sistem dinamic care pleacă dintr-un punct central pentru a se întoarce din ce în ce mai mult în jurul lui. Ea este evoluția unei energii printr-o mișcare circulară și ascensională.

  În stagiile pe care le-am făcut împreună de KI-KO (CHI-KUNG-ul japonez), de exemplu, au fost și mișcări spiralate care permit unificarea și armonizarea lanțurilor musculare în jurul lanțurilor articulare care ne permit precizia și echilibrul gesturilor.

  Mișcările spiralate ale KI-KO-ului permit stimularea, suplețea și întărirea aficace a întregului corp și în particular mușchii, tendoanele și fasciile.

În JIKO INFINITY SELF-DEFENCE, stilul de arte marțiale pe care l-am gândit și-l promovez, spiralele sunt prezente în brațe (ele pleacă din umeri spre brațe, antebrațe și mâini, forța mișcării fiind amplificată), dar și în trunchi cu mișcările de rotație în jurul axei și în picioare transmițându-se din bazin. Mișcarea spiralată are ca sursă picioarele traversând corpul ca o undă , pentru a continua până la membrele superioare.

  În sistemul meu de auto-apărare spirala este prezentă, mai mult sau mai puțin vizibilă și mai mult sau mai puțin profundă și conștientizată, dar contribuie totdeauna la eficacitate.

  Buna sănătate decurge din armonia cu natura, practica mișcărilor spiralate ne permite să intrăm în rezonanță cu natura noastră profundă.

  Să aveți un început de toamnă super și să vă bucurați ochii și sufletul de culorile pastelate ale naturii!

                                        “Şi totuşi vine toamna, şi totuşi vine toamna
                                         Şi tu o ştii şi o îngâni
                                         Şi totuşi vine toamna, şi totuşi vine toamna
                                         Şi vai: suntem bătrâni.

                                        Şi totuşi vine toamna, şi totuşi vine toamna
                                        Şi tu o ştii şi o îngâni.”

                                                                Adrian Păunescu

Cu respect,

Jiko

Acest articol a fost publicat în Noutati. Salvează legătura permanentă.

Comentariile nu sunt permise.