Parole…Parole…LVI

   Nu am mai scris demult…Am făcut stagii de reiki, șamanism, am muncit în cadrul cabinetului, unde am avut și am cazuri aproape nerezorvabile pe care încerc să le iau ca atare și să las energia Reiki să le rezolve. Am lângă mine tot timpul spirite înalte care mă ajută. Și pentru că dacă vreți din toate zecile de stagii pe care le-am făcut învătând sisteme noi, pentru mine tot REIKI-ul care este prima iubire, rămâne cel pe care îl iubesc cel mai tare.

   Reiki-ul a venit din timpuri atlantidice când Maestrul Ascensionat Saint-Germaine l-a adus pe meleagurile Tibetului de azi. S-a pierdut sau s-a ascuns în diferite metode de vindecare cu energia Universală.

   Apoi un japonez care venea dintr-o famile de samurai, pe nume Mikao Usui, la începutul secolului trecut, a descoperit  (unii spun că a redescoperit) minunatul dar pe care l-a facut omenirii: REIKI.

   Reiki înseamnă redescoperirea sănătății celor care-l practică, să-și facă planuri viabile pentru viitor. El este o cale de progres și dezvoltare spirituală individuală și ce este important, se adaptează la noile condiții din această epocă nebună.

   Reiki, din ce am experimentat până acum, are un efect benefic asupra ființelor vii în general și asupra oamenilor în special.

   Întotdeauna există un “dar…”

   Dar… mor de ciudă că noi ca maeștrii și nu numai, în România ne uitam în curtea vecinilor noștrii ! De ce? Asta a lăsat O-Sensei Usui urmașilor? Sau a lăsat un sistem al iubirii necondiționate, al non-violenței sub orice formă?

   Maestrul Peter Deunov spunea că oamenii pun cauza descurajării lor în condițiile exterioare și nu în pierderea speranței, puținei credințe și, și mai puțină iubire.

   Aceste trei surse: speranța, credința, iubirea, se găsesc în creierul nostru pentru că acesta lucrează cu forțele cosmice. Aceste virtuți ne leagă direct de Dumnezeu, avându-și sediul în partea superioară a capului. În creștet se află iubirea, în față și puțin mai jos, de-o parte și de alta, se află credința, ceva mai în spate, tot de-o parte și de alta , se găsește speranța.

   Iată de ce, în opinia mea, O-Sensei Usui începea terapia Reiki și așa i-a învățat și pe ceilalți discipoli, că primele poziții ale palmelor noastre să fie pe cap, în față, în spatele capului și în lateral.

   Sămânța noastra fiind introdusă de Dumnezeu, noi trebuie prin acest mirific sistem de auto-cunoaștere vibrațională Reiki, să o udăm cu energie pentru ca cele trei veșminte interioare: speranța, care este veșmântul uman, credința care este veșmântul îngeresc și iubirea care este cel Divin, să crească și să înflorească în fiecare dintre noi.

   Pentru mine a fi MAESTRU Reiki înseamnă să trăiești cu credință, speranță și iubire, adică să trăiesc conform legilor universale.

   Și mai zic că dacă toți practicanții de Reiki ar trăi conform principiilor enunțate de O-Sensei Usui și având în ei SPERANȚA, CREDINȚA ȘI IUBIREA, lumea noastră ar fii mult, mult mai bună.

   Și aș vrea să închei cu GOKAI-ul lăsat nouă de mentorul spiritual USUI MIKAO:

“Arta mistică pentru a invita fericirea. Medicina miraculoasă pentru a vindeca toate bolile,

Doar azi:

    1 Eu sunt calm,

    2 Eu sunt curajos,

    3 Eu sunt recunoscător,

    4  Eu lucrez dur cu mine

    5 Eu respect viața sub toate formele ei.

Dimineața și seara să-mi împreunez mâinile pentru rugăciune și să rostesc aceste cuvinte din inima mea și să cânt aceste cuvinte.”

Pace și iubire vouă !

Jiko

Acest articol a fost publicat în Noutati. Salvează legătura permanentă.

Comentariile nu sunt permise.