PAROLE…PAROLE…(XLIX)

Dragilor,

M-am hotarat pe loc in aceasta seara de Mos Nicolae sa va scriu cateva randuri despre voi, despre mine, despre noi…
Am auzit de multe ori ca ,,sunt greu de citit” sau ,,nu pot deloc sa il citesc” sau ca ,,nu stiu cand e gluma sau serios”.
Am fost mult timp previzibil si cu ce m-am ales?

De multe ori am spus ca merg pana la capatul pamantului cu cineva, dar…de multe ori ,,nu am stiut cum” si m-am retras intr-o carapace de testoasa ninja, dar nu din inconstienta ci din frica sa fac rau celor pe care-i iubesc.
Incerc sa pasesc cu pasi mici pe o cale traditional japoneza, dar sa-mi pastrez atitudinea de completa independenta, cerand libertate absoluta de la toti cei pe care ii intalnesc in drumul meu, in artele martiale si Reiki. Dar, tuturor celor care vin langa mine le acord bucuros aceeasi libertate pe care o cer de la ei.

Refuz sa fiu urcat pe un piedestal, refuzand orice organizatie sau cult.
Aceasta libertate personala isi are valoarea ei, nefiind legat de nici o credinta, nesupunandu-ma nici unei autoritati. Nu am interes sa plac unei anumite clase, unei anumite secte. Aprobarea unor asemenea oameni nu inseamna nimic pentru mine.
Nu sunt un sfant, nu am pretentia ca nu-mi place sexul frumos sau ca nu fumez, dar nu cred pseudocastitatea calugarilor care pun un sort statuii goale a Afroditei !
Sunt modest, independent printre cei care gandesc liber si nu imi place sa fiu ridicat la rangul de ,,Maestru”.

Stiti ce am aflat in multi ani de practica?
Ca toate tehnicile si lucrarile simple, ca si adevarurile sunt ,,Marile adevaruri”, iar noi oamenii moderni am ajuns atat de confuzi, incat credem ca marile adevaruri trebuie sa fie extrem de grele si de complicate.

Incerc sa fac elevilor mei totul usor de inteles, omului de pe strada sau celor de pe o strada dosnica.

,,Vad,
Departe pe lac, stralucind o insula
Cu cingatoare de nuferi rosii si visand,
Imi umflu panzele de visuri, in cautarea Ta.”

Poet chinez Yang Chi

Namaste !
Jiko

Acest articol a fost publicat în Noutati. Salvează legătura permanentă.

Comentariile nu sunt permise.