Parole… Parole…(5)

Stiti, ma gandesc de multe ori la O Sensei Usui, parintele Reiki-ului si incerc prin meditatiile pe care fac si prin ceea ce citesc despre acest sistem si despre fondatorul sau sa-i identific pasii parcursi pe acest drum. Statea in Kyoto, era budist, dar a fost si preot shintoist. Si asta m-a dus cu gandul la muntele Kurama, unde si-a gasit iluminarea. Pe acest munte sacru, pe care l-am urcat de mai multe ori, se intalnesc o parte din calugarii yamabushi (shungendo), care erau si sunt luptatorii din umbra. Ei sunt inaintasii luptatorilor Ninja. Sunt pastratorii cunoasterii secrete – mikkyo. Citind multe carti despre reiki am gasit in mai multe din ele ca Usui San a fost initiat in nin-jitsu, in acest sistem luindu-si maiestria.

In artele martiale pe care le practic se afla si ninjitsu (am fost pionier al acestui sistem in Romania – 1993). Nu mai mi se pare bizar nimic! Cam 90% din artele martiale pe care le-a practicat Usui Sensei le practic si eu! Ninjitsu sau luptatorii din umbra au fost asasini platiti (eu nu). Japonia feudala tindea spre o societate civilizata, in care indivizi lacomi si insetati de bogatie si putere, intrezarisera ocazia de a-si crea imperii (istoria se repeta si azi!). Pentru a-si atinge scopul aveau nevoie de ucigasi iscusiti, capabili sa ucida pe oricine. A fost o organizatie de spionaj pe care puterile occidentale de azi ar fi invidiat-o.

Dar a privi clanurile ninja ca pe niste simpli ucigasi, inseamna ca le ignoram esenta existentei.

Am spus ca aveau cunoasteri secrete sau mikkyo. Sistemul meditativ, de autocunoastere, specificul acestor cunoasteri are la baza trei elemente fundamentale, acestea fiind sustinerea practicii interioare: kuji in, jumon, nenriki – cunoscute in limba sanscrita ca mudra, mantra si mandala. Aceste trei elemente alcatuiau si inca alcatuiesc, ceea ce initiatii in ninpo sau shungendo numeau san mitsu – „cele trei practici ascunse”.

Eu m-am trezit brusc, ca am cam acelasi drum cu al fondatorului. Nu mi se pare intamplator pentru ca nu exista intamplari si accidente.

In reiki folosesc mantre sau jumon, meditatie pe mandale ati facut si voi cu mine in stagii, iar kuji in sau mudre folosesc si eu si voi (gasho mudra, etc).

Si iata ca mergand cu mintea pe urmele lui O Sensei Usui am gasit o alta lume magnifica cu care japonezii se pot mandri! Si daca se mandresc ei, putem sa ne bucuram pentru ca suntem urmasul lui Usui Sensei.

O parte din istoria Japoniei ne apasa pe umeri din momentul in care devenim SHIHANI (maestri). As vrea ca in urmatoarele episoade ale acestui serial, sa disecam putin istoria Japoniei, istoria nin-jitsului si a reiki-ului. Cred ca cine nu stie istoria artelor pe care le practica nu poate sa ajunga la un TOT UNITAR.

O sa aflati lucruri deosebite si despre Nin si despre Reiki, dandu-va seama, atunci de ce le iubesc pe amandoua.
Jiko

– va urma –

P.S.: Citind cartile domnului Cristian Raduta, doctor in Fizica, am preluat niste idei din „Noua Ordine Vibrationala, mintea care te minte”. De asemenea, ma simt onorat sa va recomand aceste carti, care mie mi-au placut foarte mult!

Acest articol a fost publicat în Noutati. Salvează legătura permanentă.

Comentariile nu sunt permise.