Parole… Parole… 46

“Hristos s-a Înălțat!”

Astăzi este sărbătoarea Înălțării Domnului la cer.

40 de zile de la Învierea Sa reprezintă perioada în care cerurile sunt deschise iar cei care mor în această perioadă nu mai trec prin Judecata de Apoi, ajungând direct în Rai.

La înălțarea Domnului au fost martori ucenicii Lui care s-au întors în Ierusalim cu “bucurie mare”.

Cea mai veche atestare despre sărbătoarea înălțării Domnului, îi aparține lui Eusebiu din Cezareea, în anul 332. În acea perioadă Înălțarea Domnului era sărbătorită odată cu sărbătoare Rusaliilor (Pogorârea Sfântului Duh), la 40 de zile de la Învierea Domnului.

La începutul secolului V s-a hotărât departajarea cu 10 zile a sărbătorilor, a 40 a zi Înălțarea iar în a 50 a Rusaliile, rămânând așa până în ziua de azi.

Hristos s-a Înălțat la Tatăl său, de pe Muntele Măslinilor, în văzul Apostolilor și a doi îngeri. Le-a vorbit despre a doua venire a Sa pentru a le face mai ușoară despărțirea, i-a binecuvântat pe toți și S-a înălțat la ceruri. Și-a ridicat mâinile și un nor L-a făcut nevăzut.

Asta înseamnă pentru noi, oamenii, că am fost creați pentru veșnicie!

În aceasta zi cu mare încărcătură spirituală vă spun încă o dată “Hristos s-a Înălțat!” și-mi răsună în urechi răspunsul vostru “Adevarat s-a Înălțat!”

Pace vouă!

P.S:

Nu uitați de stagiul de la sfârșitul săptămânii care o să vă aducă un plus de tehnici ce fac parte din punctul meu de vedere tot din Reiki-ul lui O Sensei Usui!

Acest articol a fost publicat în Noutati. Salvează legătura permanentă.

Comentariile nu sunt permise.