Parole… Parole…(16)

De ce unii oameni par a avea tot norocul din lume, iar eu mă zbat zi de zi? De ce dacă mă scol cu speranţa unui viitor luminos nu reuşesc să-mi îmbunătăţesc situaţia? De ce majoritatea noastră suntem sortiţi să ne zbatem?

Dar mai sunt şi aceia care orice ar face, atrag norocul. Ei se află în locul potrivit la momentul potrivit. Cum fac asta?

Răspunsul la ultima întrebare este că ei ştiu să viseze, iar visul se transformă în realitate. Propria lor realitate! Aceasta este legată de SURSĂ. Totul este ENERGIE şi funcţionează pe baza Legii Atracţiei.

11210251_10152881730256094_875725894_n-001

Deschiderea Inimi „NIN” – 06 Mai 2015

Întotdeauna m-am gândit că tot ce se întâmplă în viaţă, se întâmplă pentru că aşa trebuie. Aceste aşa zise „întâmplări” sunt făcute din evenimente. Evenimentele pot să mă aducă la o nouă perspectivă asupra unei situaţii şi pot păşi înapoi sau reflecta. Dacă aceste evenimente o să le preiau ca bariere negative, RISC SĂ NU RECEPŢIONEZ MESAJUL PE CARE ÎL ADUC.

Pornind de la mine până la „oamenii aceia norocoşi” toţi ştim că Universul este un loc satisfăcător şi generos.

 

Atâta timp cât îmi păstrez mintea limpede şi o perspectivă, POT ATRAGE ŞI CREA ORICE ÎMI DORESC!

Credeţi că eu nu am stres?

Va înşelaţi. Stresul meu provocat de îngrijorare şi teamă, am învăţat să-l înlocuiesc cu calm şi supleţe spirituală. Unul dintre principiile şcolii de arte marţiale pe care o practic spune: NU TE OPUNE  sau  FĂRĂ  NICIO OPUNERE!

Trecând de la fizic la spiritual, pot spune că m-am disciplinat să las o situaţie să vină, să nu mă lamentez, să nu încerc să o schimb şi să învaţ să o rezolv cu calm.

Dacă aşa cum se întamplă, vor veni mai multe situaţii sau evenimente pe care trebuie să le rezolv, am învaţat că trebuie luate cu calm, fiecare pe rând.

Viaţa mea s-a schimbat în bine de când  am învăţat să nu mai îmi fac griji pentru nimic şi SĂ FIU FERICIT!

„Doar azi nu mai fi îngrijorat” – unul dintre principiile Reiki, care spune că energia negativă a unei cât de mici îngrijorări ne pune în centrul atenţiei, acel „ceva” care ne îngrijorează. Şi cum Legea Atracţiei acţionează la nivelul Universului, în cele din urmă, acel „ceva” este atras catre mine. De aceea, este bine să am o stare de detaşare faţă de aceasta îngrijorare şi să o transform pe loc „acum şi aici”  într-o stare de calm.

Ce îmi doresc să învăţaţi din acest mesaj, este că Legea Atracţiei este o unealtă reală şi puternică. Viaţa noastră este făcută din programe pe care le-am auzit şi întipărit de la părinti, profesori, media şi experienţele proprii, care au un profund impact în felul în care privim viaţa. Bat câmpii? Nu!

Hai să schimbăm paradigma vieţii noastre, resetându-ne doar pe energie pozitivă (gânduri, intenţii, acţiuni).

Legea Atracţiei este un sistem de convingeri, doar fără judecăţi sau limitări. Ea nu este selectivă, ea este egală, echitabilă şi fără eşec.

Dacă intenţiile noastre sunt puternice atunci răspunsul Universului va fi pe masură.

***

 Există o povestioară cu un maestru indian şi un discipol care-şi dorea iluminarea. Maestrul l-a dus pe elev pe malul Gangelui, l-a pus să îngenuncheze şi să-şi aplece capul deasupra apei, apoi l-a înfăşcat de gât şi l-a împins cu capul sub apă.

După un minut, elevul era înnebunit, a început să-şi agite braţele, dar maestrul l-a ţinut tot sub apă. Cam după două minute l-a eliberat, elevul şi-a ridicat capul, luând câteva guri de aer.

Maestrul  a zâmbit „Spune-mi” a spus „ce ţi-ai dorit cel mai mult în acele clipe?” „Să respir”, a spus elevul, „Ah” spuse maestrul „Când îţi vei dori la fel de tare şi iluminarea, ea va fi a ta!”

Domo Arigato!
Jiko

 

Acest articol a fost publicat în Noutati. Salvează legătura permanentă.

Comentariile nu sunt permise.