Iepurașul Jiko vă îmbrățișează pe toti!

Dragii Iepurașului,

Mai este puțin și va fi Sărbătoarea Paștilor sau Învierea Domnului Iisus Hristos! Aș vrea să vă amintesc pe zile, importanța acestei sarbători.

„După ce Iisus a fost prins, a fost dus la Ana, fosta căpetenie a preotilor, apoi la Caiafa, căpetenia de atunci, unde erau fariseii și căpeteniile poporului, care l-au osândit la moarte, zicând că s-a facut pe sine Fiul lui Dumnezeu și răsvrătește poporul”. (Vechiul și Noul Testament)

Urmează Răstignirea lui Iisus după ce sentința la moarte a fost aprobată de Pilat, guvernatorul român din Iudeea. L-au răstignit pe cruce pe muntele Golgota. Asta se întampla în VINEREA PAȘTELUI.

„În ceasul al nouălea a strigat Iisus cu glas mare: <Părinte, în mâinile Tale îmi dau duhul meu!> și și-a dat duhul.” (Vechiul Testament)

Și deodată s-a dezlănțuit furtuna, pământul s-a cutremurat, soarele s-a întunecat, acoperișul bisericii s-a despicat, mormintele s-au deschis. Oștenii rămași să păzească au spus într-un cor: „Cu adevărat omul acesta a fost Fiul lui Dumnezeu!”

Vineri seara a venit Iosif, ucenic al lui Iisus și i-a luat trupul. A venit cu Iosif și Nicodim, alt ucenic al lui Hristos aducând o sută de litri de smirnă și aloe. Acestia au luat trupul lui Iisus, l-au uns cu miresme, l-au înfașurat în giulgiu curat și l-au pus într-un mormânt nou, care era al lui Iosif și au pus la ușă o piatra mare. La ușă au fost puși străjeri ca să nu fure cineva trupul lui Iisus.

După ce a trecut sambăta, duminică dimineața, când se lumina de ziuă au venit Maria Magdalena, Maria lui Iacov și Salomina ca să ungă trupul Domnului. Atunci s-a facut cutremur mare pentru că Îngerul Domnului s-a coborat din cer, a răsturnat piatra de pe usa mormântului și s-a așezat pe ea. Avea înfățișarea fulgerului cu îmbrăcămintea albă ca zăpada. Strajerii au încremenit de frică și au fost ca și morți.

Îngerul le-a zis femeilor: „Nu vă temeți, că știu că pe Iisus îl căutați! Nu este aici, ci s-a sculat, cum a zis. Veniți să vedeți locul unde a fost pus și vă duceți de spuneți ucenicilor, că s-a sculat din morți și va merge înainte de voi în Galileea: acolo îl veți vedea.” (Noul și Vechiul Testament)

Maria Magdalena a spus această minune apostolilor. Aceștia nu au crezut, așa că au luat-o pe Maria cu ei, înapoi la mormânt. Ei au intrat, iar Magdalena a rămas afară unde au aparut doi îngeri în veșminte albe întrebând-o de ce plange. „Că l-au luat pe Domnul” a răspuns ea și întorcându-se l-a vazut pe Iisus care i-a spus: „Nu mă atinge. Mergi la frații mei de le spune, că mă sui la Tatăl meu și Tatăl vostru.” Și a venit Maria și a spus ucenicilor „Am văzut pe Domnul!”

Domnul Iisus Hristos s-a sacrificat pentru noi, noi ca pigmei pe Mama Pământ, noi cei ignoranți, noi cei avizi de sânge, noi…

Și… s-a renăscut în Inima noastră Christică, doar că trebuie fiecare dintre noi să-l găsim în noi pentru a ascede la IUBIRE și PACE!

Legea Iubirii afirmă că toată viața aceasta ne va atrage în râul ei de grație și ne va accepta, din nou, ca facând parte din ea.

***

Pentru a vă alinia la ritmul iubirii divine, meditați câteva minute, măcar, înainte de ÎNVIERE, liniștiți-vă respirația, vizualizați-l pe Iisus și spuneți mantra EU SUNT IUBIRE pe inspirație, iar pe expirație spuneți IUBIRE…, imaginându-vă că emanați iubire pura în lume, prin fiecare por al pielii voastre, pentru a împărtași cu alții această Esența Pură.

Dragilor, vă doresc ca sarbătorile PASCALE să vă aducă Iubire, Pace și în rest ce mai vreți voi!

„HRISTOS A ÎNVIAT!”

Pace vouă!

Iepurașul JIKO

Acest articol a fost publicat în Noutati. Salvează legătura permanentă.

Comentariile nu sunt permise.