Goshin Taiso – Respiratia inimii

„Goshin Taiso” inseamna in japoneza miscari ale corpului pentru protectia si echilibrarea interioara, si este o tehnica ce lucreaza pe meridianele energetice de acupunctura.
Dezvoltata din aceasta, „Respiratia inimii” este un set de 36 de miscari ale trunchiului care, prin intinderi si rotiri foarte lente ale coloanei vertebrale elibereaza energiile stagnante din interiorul corpului.

Am reunit in aceasta tehnica de stretching tehnici din mai multe scoli orientale, bazandu-ma pe cunoasterea si experienta acumulate in zeci de ani de studiu si practica. Fiecare miscare pe care o fac este insotita de o expiratie sau inspiratie ce semnifica o curatare sau o umplere a spiritului meu.
Spre exemplificare va dau „vulturul” la care ridic bratele paralel cu solul, transformandu-ma intr-un condor care, prin si in zborul lui, percepe intreaga panorama a vietii, fara a ramane captiv in detalii. Ochii condorului vad in trecut dar si in viitor, ajutandu-ma sa inteleg cine sunt si incotro ma indrept. Vulturul imi da aripi sa ma ridic deasupra conflictelor cotidiene, inaltandu-ma pe culmi in apropierea Cerurilor. Cu ele ma ridic deasupra problemelor mele si-mi vad viata in perspectiva.

„Respiratia inimii” trebuie realizata ancorat in momentul ACUM. Este dificil sa fiu prezent acum? Nu! Pentru ca asta depinde doar de mentalul meu! Acest set de exercitii ma invata ca existenta este doar ACUM si ca fiecare clipa este sacra. Este o forma de epurare psihica ce ma invata sa ma regasesc, ceea ce nu are nimic in comun cu timpul.
Am cautat o forma de linistire a mentalului, integrand respiratia, miscarea corpului si spiritualitatea laolalta, un triumvirat ce reprezinta CERUL – OMUL – PAMANTUL in armonie.

This post is also available in: Engleza

Acest articol a fost publicat în Noutati. Salvează legătura permanentă.

Comentariile nu sunt permise.