Cotidianul Transilvania Expres 21 August 2006
http://www.mytex.ro/sanatate/reiki-koho-shiatsu-koho-goshin-taiso-scoala-jiko-a-maestrului-reiki-si-shiatsu-shi_154783.php

Reiki – Koho – Shiatsu – Koho Goshin – Taiso – Scoala Jiko – a maestrului Reiki si Shiatsu – Shi

In acest episod nu voi relata eu despre rezultatele si importanta acestor tehnici traditionale japoneze (aplicate de fapt atat in Europa de Vest cat si in SUA). Va prezint opiniile si declaratiile unor fosti pacienti, unii dintre ei figuri de marca ale vietii medicale, educationale, sportive si artistice.
Opinii despre Jiko
Oameni a caror parere conteaza descriu experientele traite la centrul de sanatate Jiko.
Povestea lor poate fi si a ta.

Dr. Laurian Traian Arghisan – Director Centrul de Diagnostic si Tratament Victor Babes
„Cuvantul care l-ar descrie cel mai bine pe Gabi Dutchevici este speranta. El a redat speranta si a adus vindecarea pentru persoane aflate in situatii pentru care metodele din medicina stiintifica ajunsesera intr-un impas. Maestru de Reiki, kinetoterapeut, specialist in Shiatsu si maestru in artele martiale, Gabriel Dutchevici a reusit sa rezolve cazuri care pareau fara rezolvare”.

Toni Grecu – Divertis
„Gabriel Dutchevici, un om, o sala, un masaj. Profesionist, sobru, superior. Gabriel Dutchevici mi-a aratat pentru prima data cum trebuie sa faci corect un exercitiu pentru muschii abdominali. Restul a depins de mine. Masajul special orientat pe meridiane a ramas totusi marele mister. Dupa ce-l faci te simti bine! Si-ti trece! Trebuie sa vii la el ca sa-l cunosti. Eu asa fac”.

Elena Lasconi – Pro TV
„Fara el lumea ar fi mai urata pentru ca durerea, suferinta duc inevitabil spre uratenie si ura. El nu este doar vindecatorul, este omul care te face sa-ti castigi increderea in tine, in cei din jurul tau si mai presus de toate, in Dumnezeu. E o binecuvantare ca exista, dar nu o intamplare”.

Col. Nicolae Parvu – CS Dinamo Bucuresti
„Gabriel Dutchevici este omul la care apelam in situatii limita atunci cand medicina nu are solutii. Ce poate fi mai miraculos si totusi real pentru un tata a carui fiica este vindecata de ceva la care medicina nu are pareri? Metoda Reiki practicata de el cu profesionalism si har de la Dumnezeu face minuni. Ii multumesc din tot sufletul, ii urez sanatate, putere de munca si sa o tina tot asa”.

Dr. Silvia-Delia Olaru – Conferentiar A.S.E.
„Daca ai o problema de sanatate si vii la Gabi esti ca si vindecat. Cristi a facut o entorsa foarte puternica la baschet. Dupa o saptamana de ghips piciorul era la fel de vanat si umflat. Dupa trei sedinte de tratament la Gabi, piciorul era dezumflat iar dupa o saptamana Cristi a reinceput antrenamentul fara nici o problema”.

Ioan T. Morar – Divertis
„Sunt un om rational si nu cred in vrajitorie, magie, in ghicitul de orice fel si alte bazaconii de care sunt pline ziarele si televiziunile. Pe acest fond de scepticism si neincredere, vreau sa va spun ca Jiko a fost o experienta miraculoasa. Prin atingerea unor puncte si cateva tehnici de Reiki, am simtit cum tot corpul mi se umple de o lumina galbena si ca ma eliberez de toate apasarile zilei. Asa s-a intamplat si la a doua sedinta… Acum privesc ceva mai putin circumspect la toata gama de transmiteri de energie, de cititori in biocampuri, mai ales dupa ce sotia mea si-a rezolvat serioase probleme de sanatate. Sigur ca exista multa impostura in acest domeniu si e bine ca doritorii sa cerceteze cu atentie pe mana cui se dau. De aceea trebuie apelat la adevaratii si putinii initiati din acest moment al reechilibrarii energetice. Iar Gabriel Dutchevici este cel mai adevarat pe care il stiu”.