Parole… Parole… 43

Pentru că este primăvară, s-a apropiat Paștele.

Iepurașul Jiko vrea să vă reamintească, înainte de toate că data sărbătorilor Pascale se schimbă în fiecare an, fiindcă  Paștele este sărbătorit în duminica ce urmează primei luni pline din primăvară. Învierea lui Iisus, după trei zile de la moartea sa, este un proces care este în legătură directă cu viața cosmică și are o semnificație Universală.

Despre Iisus s-au spus și scris multe lucruri inventate, dar ce nu s-a scris este că legile naturii au avut o influență foarte mare asupra lui. El știa să citească aceste legi, să le interpreteze și să le aplice în viață sa interioară.

“Eu sunt învierea și viaţa”. Asta înseamnă că Învierea nu este altceva decât o formă de viață reînnoită, o viață mai pură, mai intensă.

Cred că, nu trebuie să așteptați secole pentru a vă trăi această viață.

Învierea reprezintă curentul vieții, viață care iese dintr-un grăunte, crisalida care se transformă în fluture și puiul care iese din ou….

Da, tocmai oul, oul de Paște. Acesta este un element comun pentru creștinii care nu au toți aceleași obiceiuri și tradiții, dar oul este pentru toți un simbol al Paștelui.

Ce mai reprezintă oul în afară simbolului Paștelui? El este, pe cât de mic, simbolul universal al vieții. În regnul animal cât și în cel uman, oul este echivalentul grăuntelui din regnul vegetal, pentru că după ce a fost fecundat, el devine o ființă vie.

Toate fenomenele naturii se regăsesc în noi. În mod fizic și psihic noi toți murim noaptea când adormim și înviem când ne trezim de dimineață. Înviem ca și când un sânge nou curge prin venele noastre.

Paștele este sărbătoarea Învierii și nu se celebrează primăvara din întâmplare.

După somnul iernii, primăvara renaştem. La fel că și ursul pe care îl vedem ieșind din hibernare, primăvara toate creaturile mici și mari se pun în mișcare. Iarba, florile, copacii, toate se trezesc într-un limbaj comun secular, acesta este limbajul reînnoirii.

Totul, mai puțin oamenii!

Noi ne mulțumim să constatăm această schimbare, simțim că aerul s-a schimbat, că este cald, că trebuie să ne înlocuim hainele de iarnă și cam atât. Ei bine, nu este de ajuns. Trebuie să deschidem ușile și ferestrele inimilor noastre, să facem curățenia de primăvară în suflete (citit un articol mai vechi Parole în care am explicat acest lucru). Toți oamenii, tineri sau bătrâni trebuie să privească răsăritul soarelui care înseamnă energie.

Da, această energie vine din  sufletul Universului pentru reînnoirea noastră.

În noaptea Învierii lui Hristos, cu mic cu mare cântăm la biserică: “Hristos a înviat….Hristos a înviat….Hristos a înviat” asta însemnând că odată cu natura care învie și noi ne alăturăm Universului pentru reînvierea sufletului fiecăruia din noi!

Hristos a înviat dragilor!

Acest articol a fost publicat în Noutati. Salvează legătura permanentă.

Comentariile nu sunt permise.