Parole… Parole… 41

Sunt după o seară de meditație pe care o fac la cabinet în fiecare Marți. Cine sunt cei care vin în fiecare seară de marți aici? Sunt cei care doresc să cunoască mai mult despre ei și să lucreze mai mult pe calea spiritualității.

Eu? În ultima perioadă m-am însingurat, înstrăinat de foarte mulți oameni din viața mea. Sunt hotărât să tai în carne vie, până ajung la unu, doi oameni în care să cred și să simt că sunt prieteni adevărați. Voi câți prieteni adevărați aveți?

Sunt sigur că mă condamnă toți, odată cu înstrăinarea. Pentru că se simt ne îndreptățiți și niciunul nu se întreabă care este motivul acțiunilor mele.

Nu își văd greșelile, dimpotrivă, caută și vânează greșelile mele. Dacă acestea nu există, ei le fabrică și țin să va spun că eu nu am nicio vină pentru cei care doresc să îmi devină dușmani, considerând că le-am greșit.

Părintele Aikido-ului spunea că trebuie să-ți iubești dușmanii.

Această “ordine” în viață mea, pe care m-am hotărât să o fac, a însemnat îndepărtarea de anumiți oameni. În oricare relație, fie că este de iubire, prietenie, colegialitate sau orice altceva, este nevoie de doi. Și pentru că am realizat că în multe am rămas singur, am hotărât să ies din ele.

Era prea multă energie din partea mea să o susțin.

Cine au fost ei sau ele? Lista e lungă!

Cei care încercau să-mi impună părerile lor, cei pe care i-am tras după mine, cei care purtau măști zâmbitoare, cei care sunt egoiști și trăiesc pentru ei, cei curioși cu viața mea personală, cei bârfitori, ipocriți, cei care au vrut să-mi taie elenul, cei insensibili la frumos care erau sau sunt concentrați pe verbul “a avea” și deloc pe “a fi”.

Toți mi-au trezit sentimente frumoase, fiind atasat de fiecare în parte….

Și nu-mi pare rău, pentru că sigur toți acești așaziși prieteni sau iubite sunt astăzi criticii mei vehemenți. (Ce bine că i-am mirosit la timp, prea multă energie risipită de pomană).

Sunt convins că sunt primii care arată cu degetul spre mine, dar…cu trei degete spre ei!

Îi rog în mod deschis pe toți care se simt neîndreptățiți să caute în sufletul lor adevărul, daca nu-l găsesc să caute în caracterul sau comportamentul lor. Dacă îl vor găsi, ușă mea le este deschisă în continuare.

Dragii mei, morală la acest articol este că trebuie să va faceți curățenie de primavara….în suflete, îndepărtând oamenii care vă epuizează sau în termenii noștri, vampirizează.

Acest articol a fost publicat în Noutati. Salvează legătura permanentă.

Comentariile nu sunt permise.