Parole… Parole… 40

La sfârșitul ultimei întâlniri de meditații pe care o fac săptămânal în fiecare marți la clinică, am spus că dimineață când ne trezim, pentru fiecare dintre noi, această trezire reprezintă o renaștere.

Pentru aceasta trebuie să mulțumim Universului și Creatorului și să trăim aceasta zi ca și când ar fi ultima zi din viața noastră, cu intensitatea maximă. Este un dar pe care Universul ni-l face dar atenție este o floare trecătoare, care ne poate oferi bucurii, supărări și lecții importante. Fiecare zi trebuie privită că o nouă șansă sau un nou început.

De aceea va spun să nu mai stați cu ochii pe ceas și nici cu gândul la vârstă pe care o aveți. De ce? Pentru că într-o bună zi putem să ne trezim că avem o boală incurabilă că facem un infarct și atunci să realizăm că sfârșitul este mai aproape decât credeam. În momentul acela vom realiza multe! Eu clar am realizat in astfel de momente că aș fi vrut să râd tare, să mă joc, să mă dau în leagăn ziua în amiaza mare, dar mi-era rușine pentru că…aveam o vârstă!

Mi-am dat seama că vârstă biologică nu are nicio legătură cu vârsta sufletului meu. Sunt doar niște programe pe care le-am înghiţit de la părinți, grădiniță, scoala… Sunt prejudecățile societății pe care le dăm la rândul nostru mai departe copiilor noștri. Hai să ne deblocăm din acestea și să ne trăim viața așa cum simțim, să nu ne mai lăsăm conduși din umbră și să spunem NU manipulărilor de toate felurile!

Ascundeți-vă buletinul și nu mai țineți cont de vârstă. Pur și simplu trăiți și bucurați-vă de viață. Eu mă simț tânăr și sunt tânăr!

Nu vă mai spuneți vârsta pentru că toți vă vor trata că pe un om de vârstă pe care o spuneți că o aveți.

Am văzut un octogenar asiatic care este fotomodel și arată extraordinar. L-ați văzut? Dacă nu, uitați-vă pe YouTube J

De ce un bărbat de 60 de ani nu poate avea o iubită de 30? De ce o femeie de 50 de ani nu poate avea un iubit de 30?

De ce? Pentru că trăim într-o lume plină de prejudecăți care ne-au fost picurate în ureche și în literele ziarelor.

Acum când totul se schimbă într-un ritm amețitor, schimbați-vă și voi mentalitățile vis-a-vis de vârste, etichetarea celor din jur, judecarea categoriilor sociale, a sexului, a aparențelor religioase sau etnice.

Până la urmă, aceasta reprezintă numai “gura lumii” care niciodată nu a făcut nimic bun.

Eu va spun că trebuie să vă trăiți viață așa cum simțiți, să iubiți pe cine vreți, să mergeți unde vreți și să nu pierdeți nicio șansă de a fi fericiţi pentru că fiecare din momentele pe care le trăiți cu intensitate maximă vă vor face viața superbă. Iar viață noastră este suma acestor momente!

Coco Chanel spunea: “Fiecare are vârstă pe care o merită!”

Acest articol a fost publicat în Noutati. Salvează legătura permanentă.

Comentariile nu sunt permise.